Over de spelbinder

Wie ik ben en waarom ik dit doe

Ik vind het ontzettend leuk om mensen samen te brengen door middel van een spel. In mijn vriendenkring hebben mensen elkaar ontmoet bij een bordspel en op die manier zijn nieuwe vriendschappen ontstaan. Deze beleving gun ik iedereen. Als Spelbinder wil ik graag mijn liefde voor spellen doorgeven aan anderen, en hopelijk meer mensen de wereld van de bordspellen te laten zien.

Er is meer dan Monopoly en Catan...

Als kind speelde ik altijd al graag spelletjes. Helaas kon ik als kind niet zo heel vaak medespelers vinden. Als volwassenen kwam ik via een kennis in aanraking met nieuwere bordspellen. Er ging een wereld voor mij open.

Tot dan toe was ik bekend met spellen als Risk, Monopoly en Catan. Nu vond ik opeens spellen die zoveel meer te bieden hadden.

Ondertussen ben ik een aantal jaren verder en is mijn collectie ondertussen uitgebreid naar meer dan 100 spellen.

Ondertussen is mijn collectie uitgebreid naar meer dan 100 spellen.
Wil je ook een nieuw spel ontdekken, maar heb je geen idee wat je moet kiezen?
Ik weet welk spel bij jou zal passen en laat het je uitproberen.
Waarom de Spelbinder?

In mijn werk als docent op een middelbare school ik heb al vaker gezelschapsspellen met leerlingen gespeeld. Bijna ieder kind reageert positief op het spelen van een spelletje met anderen. Vaak hoor ik dan leerlingen zeggen dat ze thuis eigenlijk niet zo vaak samen spelen en dat ze dat eigenlijk wel leuk zouden vinden. Daarbij speelt de leeftijd geen enkele rol. Kinderen van 0 tot 18 zijn enthousiast om samen te spelen. De meesten hebben thuis wel wat spellen staan, maar veel van deze spellen spreken niet meer zo tot de verbeelding of hebben hun aantrekkingskracht verloren. 

Samen spelen is een enorm waardevolle tijdsbesteding. Het belangrijkste is natuurlijk de tijd die je samen doorbrengt. Daarnaast ontwikkelen kinderen die veel spellen spelen, waardevolle vaardigheden waar ze in het dagelijkse leven ook wat aan hebben. Nieuwsgierig naar deze vaardigheden. Kijk dan eens naar het onderdeel Educatie

Kinderen die veel spellen spelen, ontwikkelen waardevolle vaardigheden waar ze in het dagelijkse leven ook wat aan hebben.
Als spelbinder maak ik je binnen no-time wegwijs in een nieuw spel. Je hoeft geen voorkennis te hebben of regels te bestuderen. Complexere games worden zo heel toegankelijk. Het moet wel leuk blijven natuurlijk 😉
Wat zijn de voordelen van spellen spelen?

Afhankelijk van het spel kun je de volgende vaardigheden leren of verbeteren:

strategisch inzicht
vooruit denken
regels leren
begrijpend lezen
logisch nadenken
fantasie gebruiken
sociale interactie
frustratie overwinnen
geduld opbrengen

 

Er zijn nog veel meer vaardigheden te noemen, maar het belangrijkste van samen spelen is de tijd die je samen doorbrengt. Samen iets beleven zonder afleiding van telefoon of televisie zorgt voor een echt gemeenschappelijke beleving. Als speler heb ik herinneringen aan spellen die aanvoelen alsof ik het echt heb beleefd. Met de spelers halen we die herinneringen nog wel eens op. Dat kunnen nipte overwinningen zijn, of een bijzondere twist tijdens het spel.