COVID-19

Door de coronacrisis brengen we veel meer tijd door binnenshuis en met elkaar als familie. Bordspellen zijn een leuke manier om weer eens samen met elkaar rond de tafel te gaan zitten. 
Coronaproof spellen spelen

Ik heb  nagedacht over risico’s die een bezoek van de Spelbinder en het spelen van spellen met zich meebrengt. Ik zet daarom graag een paar dingen op een rijtje om u op de hoogte te brengen van de maatregelen die ik neem om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. 

 

Ik kom alleen naar u toe als ik geen klachten heb, of wanneer ik geen signalen uit mijn directe omgeving heb over gezondheidsklachten. Ter plekke was ik uiteraard grondig mijn handen en draag ik desgewenst een mondkapje. Indien u het op prijs stelt dat ik handschoenen draag, dan zal ik dat uiteraard doen. Ik vraag u ook om het bezoek te annuleren als iemand van de deelnemers klachten heeft. 

Het materiaal

Het spelen van spellen gaat vaak gepaard met het aanraken van spelmateriaal. Veel spelmateriaal is niet geschikt om te reinigen met desinfecterende middelen. Aangezien het virus op materiaal buiten het lichaam tot wel 72 uur, en wellicht zelfs nog langer, kan overleven, zullen wij gespeelde spellen minimaal 120 uur in quarantaine houden nadat ze zijn gespeeld. 

Na een sessie gaat het spelmateriaal in quarantaine
Kan het compleet COVID-proof?

Helemaal COVID-proof kan een bezoek van de Spelbinder natuurlijk niet, maar het is ook mogelijk om via videobellen een spellenavond te organiseren. In dat geval zorgen we ervoor dat de spellen vooraf aanwezig zijn.

Een andere mogelijkheid is het spelen van een TTRPG (Table Top Role Playing Game). Bij een TTRPG is het zonder meer haalbaar om afstand te houden én iedere speler heeft zijn eigen speelmateriaal. We hebben ook een aantal virtuele TTRPG in ons aanbod. Daarbij kunnen zelfs alle deelnemers op een andere plek zitten, zolang iedere deelnemer een eigen PC/Laptop/Tablet met microfoon heeft. 

Bij een TTRPG is het zonder meer haalbaar om afstand te houden én iedere speler heeft zijn eigen speelmateriaal.

Wil je boeken maar heb je nog vragen? Neem gerust contact op.